Infosys Mock Test Question And Answer

Top 20 Mock Test Question And Answer

Infosys Mock Test Question And Answer – So Today Is Infosys Exam And We Are Know About That But There Are Some Student Is Worried About The Mock Test Which Is Given By The Infosys So Dont Worry We Are For Help You :-

Here Are The Best Top 20 Question Which Will Be Ask By The Exam By Infosys:-

1. There is well of depth 30 m and frog is at bottom of the well. He jumps 3 m in one day and falls back 2 m in the same day. How many days will it take for the frog to come out of the well?

Sol: 28 days

Frog jumps 3 m in day & falls back 2 m at night so,frog will be 3 โ€“ 2 = 1 m up in a day.
Thus, in 27 days it will be 27 m up On 28th day it will be at top i.e 27 + 3 = 30 m & will not fall down.

2. Find the next term in the given series 47, 94, 71, 142, 119, 238, _ ?
a.331
b.360
c.320
d.340

Sol:
Ans : 215, 430
(47, 94) (71, 142) (119, 238) (X, Y) โ€‹ 47ร—2
= 94
94 โ€“ 23 = 71
71ร—2
=142
142 โ€“ 23 = 119
119ร—2
= 238
238 โ€“ 23 = 215
215ร—2
= 430
So the next 2 terms are 215 , 430

3. A train leaves Meerut at 5 a.m. and reaches Delhi at 9 a.m. Another train leaves Delhi at 7 a.m. and reaches Meerut at 10.30 a.m. At what time do the two trains travel in order to cross each other ?

Sol :-

Let the total distance be x So the speed of 1st train is x/4 and 2nd train x/3.5 In 2 hours 1st train covers half of the total distance . So remaining is only half of the total distance(ie x/2). Let t be the time taken
t โ€‹ ร— โ€‹ x โ€‹ 4+โ€‹ t โ€‹ ร— โ€‹ x โ€‹ 3.5=โ€‹ x โ€‹ 2
t = โ€‹ 1415
i.e. 56 min
i.e. Total time taken= 2 hrs + 56 min
Time they cross each other is 7:56 am (5+2.56) Answer 7:56 am

4. โ€˜Aโ€™ and โ€˜Bโ€™ started a business in partnership investing Rs 20000/- and Rs 15000/- respectively. After six months โ€˜Cโ€™ jointed them with Rs 20000/-. What will be Bโ€™s share in the total profit of Rs 25000/- earned at the end of two years from the starting of the business?

Sol :-

A:B:C = โ€‹ (20000ร—24):(15000ร—24):(20000ร—18) โ€‹ =4 : 3 : 3
B’s Share = โ€‹ 3ร—250004+3+3 โ€‹ = 7500

5.ย  b,x,e,u,h,_?

Sol;-

We know that a = 1,b = 2, ……….., z = 26
Convert the alphabets into numbers.we get number series as follows
2, 24, 5, 21, 8
In these (2,5,8) belong to one group as they have common difference of 3
(24,21,_?)these are of one group as they have difference of โ€“3.
So the next number is 21 โ€“ 3=18.
If we convert 18 into alphabet it is “r”.
Since r = 18.

6. 3,5,11,29,83,245, _ ?

Sol:
We have to find the differences between the given numbers and then by applying that
number with 3 we can get the result
5โ€“3=2
See here the result is 2,then multiply it with 3
11 โ€“ 5 = 6
29 โ€“ 11 = 18
83 โ€“ 29 = 54
245 โ€“ 83 = 162

731โ€“ 245 = 486 5โ€“3=2
11 โ€“ 5 = 6 (โ€‹ 2ร—3 โ€‹ )
29 โ€“ 11 = 18 (โ€‹ 6ร—3 โ€‹ )
83 โ€“ 29 = 54 (โ€‹ 18ร—3 โ€‹ )
245 โ€“ 83 = 162 (โ€‹ 54ร—3
)
731 โ€“ 245 = 486 (โ€‹ 162ร—3 โ€‹ )

7. A Jar contains 18 balls. 3 blue balls are removed from the jar and not replaced.Now the probability of getting a blue ball is 1/5 then how many blue balls jar contains initially ?

Sol:
x/15 = 1/5
x=3
3 + 3 (removed 3 blue balls) = 6

8. 4, 6, 10, 14, 22, 26, 34, 38, 46, _ ? what is next term in the series.

Sol:
Divide each number by 2. Then we get 2, 3, 5, 7, 11, 13, ……, 23. This is a prime
number series. So next number will be 2 x 29 = 58

9. What is the next number in the series 3,7,13,19….

Sol:
Prime numbers from 3 on wards are 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23, 29 . . . Write alternate
primes numbers starting from 3.
3, 7, 13, 19, 29
Answer is 29

10. Joe’s age, Joe’s sister’s age and Joeโ€™s fathers age sums up to a century. When son is as old as his father, Joe’s sister will be twice as old as now. When Joe is as old as his father then his father is twice as old as when his sister was as old as her father.Age of her father ?

Sol:
Joe + sister + father = 100
After x years let us consider Joe’s age is equal to his father Joe + x = father
Therefore, sโ€‹ โ‡’ โ€‹ i s t e r + x = 2 x s i s t e r
sister = x
Joe + sister = father Therefore,
2โ€‹ ร—
father = 100 Hence, Father = 50

11. The sum of series represented as โ€‹ 1/(1ร—5)+1/(5ร—9)+1/(9ร—13)+โˆ’โˆ’โˆ’โˆ’+1/(221ร—225)
is
a) 28/221
b) 56/221
c) 56/225
d) None of these

Sol :- 11ร—5
+ โ€‹ 15ร—9 โ€‹ + โ€‹ 19ร—13 โ€‹ + – – – – โ€‹ 1221ร—225
= โ€‹ 14ร—
[โ€‹ (5โ€“1)1ร—5 โ€‹ + โ€‹ (9โ€“5)5ร—9 โ€‹ + โ€‹ (13โ€“9)9ร—13 โ€‹ + – – – – โ€‹ (225โ€“221)221ร—225 โ€‹ ]
= โ€‹ 14ร—[(1โ€“15)+(15โ€“19)+(19โ€“113)+…(1221โ€“1225)] โ€‹ = โ€‹ 14ร—(1โ€“1225)
= โ€‹ 14ร—224225
= โ€‹ 56225

12. What are the next three terms in the series 3, 6, 7, 12, 13, 18, 19, 24, _ _ _?

Sol:- This is a mixed series. 6, 12, 18, 24, . . . . form a series. Adding 1 to 6, 12, 18, forms another series. So next three terms are 25, 30, 31.

13. What is the next number in the series. a, b, d, h, _?
Sol:
a=1
b=2
d=4
h=8
This is a โ€‹ 2 โ€‹ n
series starting with n = 0, 1, 2, …

2โ€‹ 4
= 16 which is p. Ans = p

14. Find the letter that comes in the place of ” – ” b, _, d, d, e, d, f, g, d.
Sol:
[b c] d [d e] d [f g] d [h i] d….
The series follow above manner. Answer will be c.

15. The number of zeros at the end of the product of all prime numbers between 1 and 1111 is?

Sol:
Prime numbers between 1 & 1111 are 2,3,5,7,11,…
There is no other prime no. ending with 5 as unit digit, except one ‘5’ 2 x 5 = 10 gives
only one zero in the product of all prime numbers So, number of zeros at the end of the
product = 1

16. A train goes from stations A to B. One day there is a technical problem at the very beginning of the journey & hence the train travels at 3/5 of it’s original speed and so it arrives 2 hours late. Had the problem occurred after 50 miles had been covered, the
train would have arrived 40 min earlier(i.e., only 120-40 = 80 min late). What is the distance between the 2 stations?

For 1 mile the train is late by 40 / 50 min or 4/5 minutes. Or it is late by 1 minute for
every 5/4 miles. For 120 minutes late it has to travel 120 x 5/4 = 150 miles.

17. There are 6561 number of balls in a bag. Out of which one is heavy ball. In how many minimum number of weighing you can find the heavy ball.

Ans: 8.

18. The profit made by a company in one year is enough to give 6% return on all shares. But as the preffered shares get on return of 7.5%, so the ordinary shares got on return of 5%. If the value of preferd shares is Rs 4,000000, then what is the value of
ordinary shares?

Ans: Rs. 6,000000.

19. A & B two places. C & D are two people. C started from A and D started from B. When they meet each other in the way C traveled 18 m more than D. Then C takes 13 and half a minute and D takes 24 minutes to reach the other end. What was the
distance between A & B.

Ans: 126.

20. There is a 18 strong building and 4 people live in it. They are dentist, lawyer, accountant, architect. Dentist floor is 5 times the lawyer’s floor. Account is below dentist. If archetect moves two floors up he will be midway between dentist and account. If
architect moves to midway of the building (9th floor) then he will be middle of dentist & lawyer. Ground floor can be ignored i.e. floor 0.

Ans: Dentist 15. Accountant 13. Archetect 12. Lawyer 3.

Hope You Guys Like This Information And Wish You Best Of Luck For Exam For More Content Click Here

Related posts

Leave a Comment